INGYENES VISSZAKÜLDÉS, Pénzvisszafizetés és cseregarancia

Megrendelés visszavonás, termék visszaküldés, elállás, reklamáció… lássuk, hogyan!

A megrendelés visszavonása

Ha meggondoltad magad és szeretnéd lemondani a megrendelést, ezt az info@4babiesonline.com címre írt email útján, vagy messenger üzenetben megteheted a megrendelést követő munkanap 12 óráig. A banki átutalással előre kifizetett összeget ez esetben 5 munkanapon belül visszautaljuk.

SZUPER, KITERJESZTETT TERMÉK-VISSZAKÜLDÉSI GARANCIA

Bátran rendelhetsz, biztosak vagyunk benne, hogy elégedett leszel!

Ha esetleg mégsem, akkor a vásárolt terméket akár

90 naptári napon

belül visszaküldheted. A visszaküldés díját mi átvállaljuk, ha 90 napon belül teszed azt meg.

Hogyan küldd vissza?

Kérlek, hogy visszaküldési igényed rögzítéséhez kattints az “Adatok megadása” gombra, add meg a szükséges adatokat és a többit mi intézzük. A GLS futárszolgálat fog értesíteni, hogy mikor veszik fel a csomagot, a címkére pedig ne legyen gondod, azt a GLS munkatársa viszi majd magával.

Adatok megadása

Mi rögzítjük a csomagot a GLS futárszolgálatnál, aki felveszi veled a kapcsolatot, hogy mikor tudják felvenni nálad a csomagot. A címkével ne legyen gondod, azt a GLS munkatársa viszi majd magával. Neked annyi a feladatot, hogy a terméket becsomagold egy megfelelő méretű kartondobozba.

Termékcsere

Ha csak egy-két bizonyos terméket szeretnél cserélni, kérjük emailben, vagy messenger üzenetben írd meg nekünk, hogy mit mire szeretnél cserélni. Amennyiben a csereként megjelölt áru magasabb összegű, mint amit eredetileg rendeltél, akkor a különbözetet előre utalásos, vagy utánvétes formában rendezheted, de az utánvétnek ebben az esetben is pótdíja van, ami bruttó 390 Ft.

Milyen termékeket cserélünk, és milyeneket nem tudunk visszacserélni?

Minden esetben sérülésmentes, ép csomagolásban visszaküldött árut tudunk visszavenni. Ha a termék , vagy annak csomagolása megsérült, úgy már mi sem tudjuk másnak eladni, így az ilyen termékeket nem tudjuk visszavenni. Ruhák esetében, csak tiszta, hordatlan, nem mosott ruhát tudunk visszavenni.

Azonban felhívjuk figyelmed, hogy elállási jogoddal az ide vonatkozó rendelet értelmében nem élhetsz, ha a terméket kifejezetten a Te kérésedre, az Általad megadott adatok alapján gyártjuk le, személyesen neked/ nektek.

A reklamáció menete

Amennyiben a küldemény kézbesítésekor a csomagoláson sérülést észlelsz, az átvételt jegyzőkönyv felvétele mellett megtagadhatod, és a gyorsposta visszaszállítja azt.

Amennyiben az átvételt követően észleled a hibát, akár mennyiségi, akár minőségi eltérést, úgy kérjük, hogy a megrendelésszám megadásával rögtön jelezd azt az info@4babiesonline.com e-mail címre, és mi felvesszük veled a kapcsolatot. A hibás terméket természetesen díjmentesen cseréljük. Amennyiben valamely jól magyarázható okból nincs lehetőség a termékek visszaküldésére, a kifizetett vételárat visszafizetjük.

Ha bármiféle kérdésed, kérésed, észrevételed vagy problémád lenne működésünkkel, vagy a forgalmazott termékeinkkel kapcsolatban, kérjük, írj nekünk az info@4babiesonline.com címre és oszd meg velünk.

A fentiekről bővebben az Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek menüpont alatt olvashatsz.