fbpx

Szőlőlekváros éjféli mise krumplisalátával…

Még ma is erősen élnek bennem azok a Szentesték, amelyeket gyerekként nagyszüleimnél töltöttünk. Krumplisaláta, friss rántott hús, meleg kályha, unokatestvérek, fekete-fehér fényképek nézegetése, koccintás, olykor éjféli mise és még sorolhatnám.

Mai napig szeretem az összejöveteleket a rokonsággal, mert mindig valahogy legmélyen érződik , hogy mi összetartozunk! Ezek miatt is éreztem úgy, hogy én nagy családot szeretnék. Elképzeltem azokat a hideg téli estéket, amikor majd én sütöm azt a bizonyos rántott húst, és ha belőlünk indulok ki, akkor akár tizenhat unoka is körülvesz!  És talán akad köztük olyan, aki majd ráér, hogy elvigyen vérvételre, amikor már a nyolcvanadikon is túl leszek!

Úgy érzem, hogy mi próbáljuk a lehető legjobban ápolni ezeket a rokoni kapcsolatokat! És emiatt számíthatunk egymásra! Ezt a cikket éppen azért tudtam megírni, mert a két nagyobb gyerkőc szüleimnél töltik a ma estét és holnap biztos a kedvenc reggelijüket kapják!  Délelőtt azért tudtam kicsit kimozdulni, mert anyósom azt mondta, ne aggódjak, le tudja fektetni az ikreket egyedül is! Azért eszek mostanában szőlőlekváros kenyeret, mert Keresztanyu naná hogy nem jön hozzánk üres kézzel! Eljuthattunk moziba is, mert tesóméknak nem okozott gondot négy gyerek egy estére. Vannak olyan unokatesóim, akik szívesen elugranak az oviba a gyerekekért vagy segítenek egy délután, hogy kicsit könnyebb legyen nekem! Vagyis talán elmondhatom, hogy nem csak amiatt! Hanem szeretnek segíteni, vagy talán szeretik a gyerekkacajt, vagy feltöltődnek egy kis beszélgetéstől vagy az én finom kávémtól!  Lehet, hogy szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek vesznek körül? Azért azt elmondhatom, hogy dolgozni kell azon, hogy ez a jó viszony fenn maradjon! A lehetőségeimhez képest én is próbálom viszonozni a sok jót, amit kapok, mert “Sokkal jobb adni, mint kapni”! Remélem én is olyan nagyszülő leszek, aki a gyerekekkel pizsiben az autóba ül és elmegy szarvasbőgést hallgatni; aki egy húzós nap után biciklivel jön, hogy az ikreket elvigye egy körre; aki bármikor megfőzi a gyerekek kedvencét! Hiszek benne, hogy minden nagyszülő megfiatalodik az unokák mosolyától!

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!