fbpx

Recept gyermekfelügyelethez, amiből csak jó sülhet ki! (elkészítés: 3 hét, sütési idő: 1 nap, tálalás: „legközelebb három napra mehettek”)

Egy gyerek születése a sok boldog perc mellett sok másik szórakoztató perc lemondásával jár! Mint minden anyuka én is örömmel babáztam, és egyáltalán nem hiányzott a gyerekek előtti életem. Valószínűleg azért sem, mert emlékezetes diákévek vannak mögöttem. Férjemmel pedig szintén élmény dúsan telt a gyerekek születése előtti időszak.  De! Nagyszülőknek, páromnak és sok más embernek köszönhetően egyre több mindent megengedhetek ÚJRA magamnak!

Eleinte lelkiismeret furdalásom volt, ha azért hagytam itthon a gyerekeket, mert kozmetikushoz volt időpontom, vagy éppen kávézni indultam a barátnőimmel, vagy netán anyával MAMA-ANYA shoppingot terveztünk! De én ezeket az eseményeket mondom „ANYASZABINAK”, ami igenis kell minden anyának. Ki kell szállni a mókuskerékből, levenni a büfis pólót, átlépni a legó figurán, befogni a szánkat, hogy megmondjuk apának ne adjon édességet vacsi előtt a gyereknek, … és illatosan, magas sarkúban beülni a képzeletbeli limuzinba, max. hangerőn a Mókuska, mókuska helyett a kedvenc slágerünket hallgatni, útnak indulni és megkeresni azt a helyet, ahol kifújhatjuk magunkat és új energiával teli levegőbe szippanthatunk !

Hasonló érzésem volt nemrégiben! Unokatesóm esküvőjére, lagzijára készültünk! Kihagyni? Dehogy! Az ifjú pár mellett mi is hónapokkal ezelőtt elkezdtük tervezni a NAGY NAP eseményeit! Egyértelmű volt, hogy a két éves ikrekkel nem lehet elmenni egy ilyen eseményre. Bőven elég lesz, ha a két nagyobb gyerkőc jön velünk! Igenis szerettük volna átélni a meghitt esemény minden percét és egy remélhetőleg hajnalig tartó lagziban kitáncolni magunkat! Így esett a választás Petrára és párjára, Norbira! A négy gyerkőcnek köszönhetően egyre többet találkozunk velük és szoros a kapcsolat! Felelősségteljes, viszont tapasztalatmentes pár, akik IGENT mondtak! Szinte egy teljes napra ideköltöztek hozzánk, és mondhatom nagy izgalommal és lelkesedéssel ANYA-APA bőrben bújtak. Pár héttel előtte tartottunk egy próbaestét is, sikeresen átmentek a vizsgán! Nándinak és Zsiginek többször meséltem arról, hogy mi fog történni, készítettem fel őket a nagy napra. Petrának és Norbinak pedig küldözgettük a szaltós videókat, hogy mire számítsanak!

Biztos, ami biztos egy levélben összeírtam mindent számukra. Íme egy kis részlet:

 

                                                                                    Kedves Petra és Norbi!

Nagy nap vár rátok, hiszen bátorságot vesztek és megküzdetek egy napon át két kis ízig-vérig belevaló kölyökkel, azaz Nándival és Zsigivel! És hogy ne legyen olyan „könnyű” a feladat: LEHET, hogy bónuszként az éj közepette másik két kis szeretnivaló gyermek is landol a házban!

Hogy mi jót mulassunk, másnap sokáig alhassunk, és hogy ti pedig boldogan töltsétek el azt a körülbelül 20 órát a gyerekekkel és aztán lelkesen vágjatok bele a ti baba-projektetekbe – szóval csupán ennyi ok miatt -, összeírtam nektek a legfontosabb gyerek jellemzőket, instrukciókat, tanácsokat és szokásainkat! Szerencsére legtöbbet már ismeritek, de biztos, ami biztos.

Először is a PROGRAM:

2019.május 18.

(…)

15:15 indulás lánykérésre autóval (István, Janka, Vili és én)

Ha az ikrek felkeltek, sétáljatok el velük, attól függ hova, hogy hány óra. Melindáék kb. 15 perc séta tőlünk. (Cím: …)        Petra! Kényelmes cipő! 😉

Ikreknek az esküvőre, az útra:

  • Elegáns ruha (nincsen két egyforma). Ki fogom készíteni a fiúknak.
  • Rágcsa és víz
  • Cumi
  • Babakocsi J

IKREK RUTINOS ESTI PROGRAMJAI:

Vacsora (és egyben reggeli) tippek: (…)

Miben alszanak: (…)

Alvás előtt: 8 körül Tejciiii (azaz tejital)! Kanapén isszák, a zöld párna kell a fejük alá, nem a mintás, akkor balhé van! Aztán utána még egy picit szoktunk játszani, hátha jön a kakimanó!J Elég gyakran jön is. Miért is ne a friss pelusba? Várjátok ki szépen a végét! Sokszor elnyúlik a dolog. Tipikus pasik, szeretnek elidőzni a WC-n! J MIMI, azaz cumi az alváshoz! Aztán igazából tudjátok már, milyen szépen elalszanak!

Éjszaka: 98%-ban zavartalan és kb. 7ig alszanak! Ha netán megébrednek, akkor cumit kell csak adni nekik, ezért a pelenkázóra mindig bekészítünk plusz darabot!

MÁSNAP REGGEL:

Elméletileg titeket fognak szólítani! Mondjátok is el nyugodtan nekik esti lefekvéskor, hogy anyának és apának dolga van és ti lesztek velük! Reggeli ébresztő italuk szintén 150 ml tejital! És minimum fél-egy órára rá érdemes őket kajával kínálni! Tippek feljebb! Sajnos nagyon sokszor átáznak reggelre, nem a ti hibátok! J

HA JANKA ÉS VILI IS ITTHON ALSZIK:

Remélhetőleg nem lesz velük baj. Reggel kiszolgálják magukat TV-nézés ügyben! 🙂

Ha bármi gond vagy kérdés van, akkor pedig csörögjetek!!! Talán meghalljuk! J Na jó, én biztos többször ránézek majd a telóra, István már kevésbé! J

Boldog, zökkenő- és hiszti mentes együtt töltött órákat kívánok nektek!

Kiváncsiak vagytok, hogy sikerült az a szombat? Tökéletesen! Norbi odavolt, hogy a fiúknak fél órán át nem kellett több, mint rágógumiból lufifújás. Petra szakmájához híven könnyen ellátta Zsigi felszakadt sebét! A fiúk elalvása után csak ennyit írtak: „legközelebb három napra is mehettek”!

Még éjfél előtt hazaérkezett a másik két csomag is, Janka és Vili. Így végül négy gyermek szórakoztatta őket másnap, míg mi ki nem pihentük magunkat szüleimnél! Nagy előkészület és sok üzenetváltás mellett azért sikerült kikapcsolódnunk és méltón megünnepelni Melinda&Isti legszebb napját!

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!