fbpx

Neked mennyit ér egy átaludt éjszaka?

Neked mennyit ér egy átaludt éjszaka?

Számomra felbecsülhetetlen. Nincs is annál jobb, mint egy kipihent édesanya.

Én egy dologgal, a legjobb tipegőhálózsák kiválasztásával tudok hozzájárulni ahhoz, hogy jól teljenek az éjszakáitok.

Igyekeztem összefoglalni röviden a legfontosabb tudnivalókat a 4babies tipegő hálózsákokról. 

Egyrétegű tipegő Fotó: Molnár Arnold

Ezt a típusú alvóruhát az izgő-mozgó babáknak ajánlom, akik már sokat mocorognak, fel tudnak állni, és nem szeretnek a hálózsákba „beletekeredni”.

A kivitel.

Alapvetően mintás anyagokat használunk, amelyek bájosak, kedvesek, némelyik kifejezetten unisex, így bátran választhatjátok kislánynak vagy éppen kisfiúnak. Célom, hogy a gyerekek örömmel bújjanak bele minden este ezekbe a hálózsákokba, és aztán reggel harc legyen annak levétele. Hehe…

A mintás anyagaink Európában készülnek. Gondosan kiválogatott minták, amelyekkel gondoltunk a pici babáktól kezdve egészen az öt-hat éves „nagyokra”. Az anyagok színükből nem engednek, sokszori mosás után sem fakulnak meg a minták.

Nyugodtan berakhatjátok szárítógépbe is ezeket a tipegőket, minden anyagot beavatok varrás előtt, így méretük már nem változik első mosás ill. szárítás után.

A tipegőket vállnál két-két patenttal készítjük. A tipegő vállrészét merevítő közbéléssel varrjuk, így biztosítva azt, hogy ne szakadjanak ki a patentok.. Cipzárt nem varrunk, anélkül is könnyen babára adható ez a hálózsák típus. Alul pedig hosszú passzét használunk, amelyek feszes, hogy ne csússzon fel a gyerkőc lába szárán. Továbbá a hosszú passzét fel-lehajtva sokáig kihasználható egy méret.

Ezekben a tipegőkben bármit lehet csinálni. Foto: Porkoláb Edit

A tipegők „vastagsága”.

Szóval milyen vastagságban válasszál tipegőt?

Ez nagyrészt két dologtól függ:

1.Milyen gyermeked hőháztartása/ vérmérséklete.

2.Milyen a szobátok hőmérséklete éjszaka.

Három választási lehetőség van.

1.Kérheted a tipegőt egy rétegben (anyagösszetétele: 95 % pamut 5% elasztán). Ebben az esetben egy vékony szabadidő vastagságú anyagot képzelj el, ezt kifejezetten meleg szobába ajánlom.

Vagy azoknak a babáknak, akik izzadósak, nem szeretnek ”melegen” öltözni, vagy anyával összebújva alszanak. A tipegő alá elfér egy body, vagy éppen egy hosszú ujjú póló, de még egy vékony nadrág is – ha szükséges.

2-es számú választási lehetőség: egy bébiplüss béléssel varrjuk össze a mintás anyagot, ennek a plüss bélésnek az anyag összetétele 80% pamut 20% műszál. Tulajdonképpen a műszál réteggel nem érintkezik itt sem a baba bőre, így biztosíthatom, hogy igazán komfortos viselet ez a bélés. Ezt a vastagságot 22-24 fokos szobában javaslom.

3-as számú választási lehetőség: a meleg vastag pamut béléssel ellátott tipegő itt egy nagyon vékony préselt vatelin réteg is része a bélésnek, az anyagösszetétele 90% pamut és 10% műszál. Ezt azoknak a babáknak illetve anyukáknak ajánlom, akik kifejezetten meleg hálózsákot szeretnének. Fontos megemlítenem azonban, hogy ezek a hálózsákok sem „paplanvastagságúak”. Úgy gondolom azokban a babák, s gyerekek nem tudnak igazán jól aludni, nehéz benne a mozgás, nem tartom kényelmesnek az extra vastag hálózsákokat. Én annak a híve vagyok, hogy adjunk inkább a hálózsák alá több réteget, ha szükséges. 19-22 fokos szobába javaslom ezt a hálózsákot.

Azt javaslom figyeld babádat. Ha éjszaka sokszor megébred, lehet hogy fázik vagy éppen melege van. A többszöri pisilés/bepisilés is lehet annak a jele, hogy nem elég meleg az öltözéke. Biztosan azt is észreveszed, ha fordítva van ez. Például én a hűvös éjszakákon zoknit adtam a gyerekekre. De minden reggel a kiságyból kidobva találtam azokat, pár hétig próbálkoztam, aztán rájöttem, nem kell nekik, anélkül komfortosabb.

A legkomfortosabb hálózsák a jó alváshoz. Fotó: Hornyák Emőke

Szeretném, ha megtalálnád nálunk a tökéletes tipegőt, és hosszú, nyugodt éjszakákat kívánok hozzá!

Bármilyen kérdésed van tipegőinkkel kapcsolatban, keress minket bátran! Mi azért vagyunk, hogy a számotokra a tökéletes „vastagságot” és méretet megtaláld. Hidd el, ha jól választasz, akár egy éven át is nyúzhattok egy tipegőt. Erre a legjobb bizonyítékok az én fiaim.

Garantáltan hosszúéletű tipegőt kapsz tőlünk, amelyet többhónapnyi nyúzás után is újszerűen tehetsz el a kistesónak. Vagy nyugodt szívvel adhatod tovább, mert kifogástalan lesz állapota.

A fazont, anyagokat, mintákat a gyermekeimmel szerzett tapasztalat mellett sok vásárlói vélemény és visszajelzés alapján terveztem és tervezem.

 

Jó válogatást!

Megnézem a tipegő hálózsákokat.

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!