fbpx

Karácsonyi varázslat – reggeli csillagszóró

A karácsonyfa már ott állt a nappaliban, és várta, hogy ébredjen a család! Férjemmel elégedetten feküdtünk ágyba, hiszen kettesben egy pohár ital és karácsonyi zene mellett nagyon jó hangulatban telt a fa díszítése. A gyerekek szerencsére semmit nem vettek észre a készülődésből, az idő nem számított, minden ajándék a fa alá került és működött az izzósor is!  Azt hiszem, mi szülők aludtunk a legnyugtalanabbul az éjszaka!  Én alig vártam, hogy Janka jöjjön minket ébreszteni, és a fülünkbe kiabálja: „Megjött a Jézuska!!!”
Kicsit visszakanyarodnék egy öt évvel ezelőtti karácsonyi napunkhoz. Akkor még csak egy kislányunk volt, akit ebéd után elaltattunk. Mi pedig turbó üzemmódba kapcsolva, egymásra nem igazán figyelve, pár nem odaillő szó elröppenése mellett feldíszítettük a fát. Aztán gyorsan csinos ruhába öltöztünk, felkelt Janka, őt is a szobájában szépen felöltöztettem és utána együtt kimentünk a nappaliba. A csodálkozás természetesen megvolt és indult az ajándékbontás! De már sült közben a vacsora is, kötényt kötöttem, nehogy már a ruhám zsíros legyen, a konyhában csak a páraelszívó zúgását hallottam, néztem az órát, mire terítsek, mert lassan itt lesznek a nagyszülők…
Rájöttem, nem kell a csinos ruha, a friss vacsora. Nem fontos, hogy már sötétedjen odakint, hogy szebben világítson a karácsonyfa égősora! A csillagszóró reggel is ugyanolyan szép! Nem kell sietnünk sehova. Itt van az egész nap az új játékok összeépítésére és kipróbálására. Ma azt sem bánom, ha a reggelt egy szaloncukorral kezdik a gyerekek! Tényleg attól is szép és különleges ez a nap, hogy minden máshogy van, no meg persze, hogy együtt vagyunk!
Nálunk a gyerekek imádnak bontani! Egy időben anyukám is hozta az újságpapírokat, hogy csomagolni tudjak. Azt játszottuk, hogy a gyerekek a szobájukba szaladtak, én pedig sok meglévő apró játékot csomagoltam – figyelve arra, hogy Jankának és Vilinek ugyanannyi darabot és nagyjából ugyanakkora méretűeket. Egy virág köré raktam, ők pedig jöttek, tépték a papírt és örültek minden darabnak!  Most pedig azon gondolkodom, hogy nekik nem egy nagy ajándék kell a fa alá! Lesz dolga a Jézuskának sok apró csomagot készíteni (ami nem minden esetben játék!), hogy kiélvezhessék az ajándékbontás élményét!
Számomra egy dolog hiányzik a karácsonyból, ami errefelé mostanában nem igazán adatik meg: a HÓ! Talán egyszer, ha már nagyobbak lesznek a gyerekek, teljesül az álmom! Keresünk egy házat valahol messzebb, ahol hóval borított a táj. Iker babakocsi helyett már szánkókat viszünk, kiválasztjuk együtt a fát, és feldíszítjük. A nagy hócsata után a kandalló előtt melegszünk, és még véletlenül sem tudok egy mosást elindítani!
Azt mondják, „Ahány ház, annyi szokás.” Úgy érzem, hogy nálunk jól kialakultak azok a szokások, amelyek most beleillenek kisgyermekes-nagycsaládos életünkbe! Biztos vagyok benne, hogy nemsokára ezek változni fognak, azzal, hogy nőnek a gyerekek! De állunk elébe!
Azt kívánom Nektek, hogy találjátok meg Ti is az Adventben és Karácsonyban azokat a szokásokat, eseményeket, helyszíneket, tárgyakat, meséket, ételeket, énekeket…, amelyek meghitté és szeretetteljessé teszik a Ti Ünnepeteket! ⭐

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!