fbpx

Karácsonyi varázslat

Talán már nyolc éves is elmúltam, amikor anyukámmal leültünk a fürdőszoba padlójára és feltettem a kérdést: „Anya, ki hozza a karácsonyfát? Sok osztálytársam arról beszél, hogy idén már ők is díszítik a fát! Hogy is van ez akkor?” És anyu úgy érezte, itt az ideje… Elárulta, hogy ők díszítenek, ők teszik a fa alá az ajándékot… Lehet, valaki azt gondolja, hogy micsoda naív kislány voltam. Nem! Én hittem a varázslatban oly sokáig – amelyek még szebbé teszik a gyerekkort -, és ezt szüleimnek köszönhetem! Arra már nem emlékszem, hogy mennyire voltam csalódott, csak arra, hogy azok után milyen lelkesen részt vettem a készülődésben. Egy fa díszítését sem hagytam ki! Boldogan mentem el a kis zsebpénzemből konyharuhát venni nagymamáimnak! Lelkesen csomagoltam és rejtettem el az ajándékokat!
Most pedig négy gyerekkel készülődünk: várjuk a Mikulást, levelet küldünk a Jézuskának! És próbálunk jól viselkedni, mert figyelnek minket!  A boltok már hetek óta tele vannak mindenféle ünnepi dologgal. Akkor mi miért ne hallgassunk már karácsonyi dalokat itthon? Így lesz kellő idő – ebben az amúgy is rohanó világban – ráhangolódni az Ünnepekre. Szeretném, ha nem szippanta magába az ajándékvásárlás, az akciók, a fenyőfa kiválasztás, a nagy tömeg az üzletekben…!
Arra is rájöttem, hogy most minden nem lehet úgy, ahogy én elképzeltem! Most nem vállalok be Szentestére háromfogásos vacsorakészítést. Most nem megyünk el karácsonyi fotózásra (mert nem hiszem, hogy készülne olyan kép, amin mind a hatan rajta vagyunk!. Nem biztos, hogy lesz energiám az adventi hétvégéken a gyerekekkel a zsúfolt vásárban sétálni! Szívesebben szaggatunk itthon mézeskalácsot, gyújtunk gyertyát vagy éppen készítünk egyszerű ajtódíszt és ajándékokat a rokonoknak.
Aztán elérkezik apa szabadsága is, ilyenkor már megvan a fa, amit idén fogalmam sincs hova rejtünk el! Talán a szomszédba?  Késő esténként becsomagoljuk az ajándékokat, amelyek számára a padlás a legbiztonságosabb hely!  És a legnagyobb fejtörést és stresszt okozó dolog, mikor és hogyan díszítsük a fát? Két éve határoztuk el, hogy nem megy a december 24-én alvás időben való díszítés! Egyrészt négy gyerek együtt alvását, minimum másfél órára nem lehet kivitelezni. Másrészt csak kapkodás lenne, néma csendben, meg sem mernénk szólalni. Egyszerűen nem úgy élnénk meg, ahogy szeretnénk! Annak pedig nem vagyok híve, hogy egyikünk kóvályog a gyerekekkel, másikunk pedig gyorsan felszórja a díszeket a fára! Így jött az elhatározás, hogy előző este már a nappaliba kerül a fa!
A gyerekeket lefektetjük! Biztos, ami biztos székeket rakok az ajtajuk elé, hogy meghalljam, ha netán valami miatt kijönnének, és ne tudjanak olyan gyorsan a nappaliba rohanni!  Hm… és beleszippantok a levegőbe, érzem már, ahogy átjárja a helységet a lucfenyő illata! Van idő mindenre és csak mi ketten vagyunk! És már alig várjuk, hogy a gyerekek megpillantsák ezt a csodát! A meglepetés nagy, ugyanis tudatosan nem számoljuk a hátralévő napokat Karácsonyig! Megtapasztaltuk egyik évben, hogy Janka a nagy izgatottságtól borzasztó rosszul aludt! Talán idén sem kérdezi olyan sokszor, hogy „Mennyit is kell még aludni???”, hanem aznap reggel ugyanúgy, kócosan, pizsiben kivánszorog a nappaliba és tátva marad a szája! Folytatom! 😉

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!