fbpx

Ikerkocsival a libegőn!

Jártunk már párszor az ausztriai Mönichkirchen-ben télen, de azt nem sejtettük, milyen jó kirándulóhely ősszel is! Annyit hallottam róla, hogy hintaállomások vannak, szuper játszótér, fogadó és még gokartozni is lehet! Úgy gondoltam, a hat- és a négyéves gyermekünk már igazán élvezné ezt a helyet, a másfél éves ikrek pedig mindenhol jól érzik magukat, úgyhogy nagyszülőkkel együtt felkerekedtünk egy napsütéses őszi napon.
A libegő kasszájánál meglepően hosszú sor állt, rengetegen túráznak ilyenkor is. A hegyoldalon egy felvonó működik ilyenkor, ami a hegy közepére visz fel. Mivel onnan indul a kirándulás a hintaállomásokhoz, a fiúk iker-babakocsijára szükség volt. A felvonó kezelője nagyon segítőkész volt, és nem riadt el a kicsit nagyobb járgány láttán sem! (Egyébként két babakocsira ruháztunk be, mindkettő tökéletes választás volt, erről majd bővebben olvashattok egy másik bejegyzésben.) Szóval férjem utazott a babakocsival, anyukám a két nagyobb gyerkőccel, apukám és én pedig az ikreket szorítottuk, és… felértünk! A hegy közepén fekvő színes játszótér tele volt gyerekekkel, a napozóágyakon arcukat süttették az emberek, a fogadóból pedig szólt a zene…
Aztán elindultunk tovább a hegycsúcs felé, keresni a hintákat, amelyek gyereknek, felnőttnek egyaránt mókásak! Az úton autós forgalom nem volt, ezért önfeledten szaladgálhattak a kicsik, mi közben csodáltuk a tájat, kiürítettük az elemózsiás táskákat! Visszafelé a sípályán jöttünk, ikerkocsit letolni vagy inkább leengedni nem volt egyszerű, pedig csak Nándi aludt benne éppen, Zsigi ölben tette meg az utat. (Észre vettem, ő sokkal nehezebben alszik el számára idegen környezetben, így aznap a szokásos déli alvását négy óra körül kezdte meg!)
A fogadóban egy gyors késői ebédre is jutott idő, etetőszék volt, kettő is! Aztán már a kirándulás elején kitaláltam, hogy lefelé a nagyokkal (135 cm alatt külön nem mehetnek) az ölünkben kipróbáljuk a gokartot, mama-papa pedig lesétál a legkisebbekkel. De hogy ők se maradjanak ki a jóból, félúton találkoztunk velük és ők “száguldoztak” tovább a hegy lábáig!  Lefelé menet Zsigit is elnyomta a jó levegő, oly annyira, hogy áttettük az autóba és folytatta hazáig az alvást! Mondanom sem kell, mind a négyen hazáig durmoltak!
Kicsit aggódva indultunk el a négy gyerekkel, hiszen kinek jutna eszébe hegyet mászni ikerkocsival? De beláttuk, hogy az akadályok csak bennünk éltek! Annak ellenére, hogy a napirendet aznap teljesen hanyagoltuk, az egyáltalán nem zavarta meg a gyerekeket!
Egy élménydús vasárnap volt, ami mindannyiunknak szebbé tette a hétfőjét, de lehet, hogy az egész hetét is…

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!