fbpx

Anyaság Schwarzenegger-módra

Meglehetősen furcsa párosítás a nagy akciósztár, testépítő nevét összehozni az anyasággal, de nekem mégis az ő öt perces motivációs videója adta meg azt a bizonyos lendületet, ami ahhoz kellett, hogy jobb anya legyek.

Persze az, hogy jobb vagy rosszabb relatív fogalmak. Mihez képest jobb, kihez képest jobb? Az én esetemben ezt úgy értem, magamhoz képest jobb.

A sok-sok év alatt, amit anyaként itthon töltöttem amellett, hogy minden percet élveztem a gyermekeimmel, elkezdett hiányozni saját magam saját magamnak. 🙂 Nagyrészt nem tette ki más a napjaimat, mint etetni, mosni, ruhát hajtogatni, öltöztetni, rendet rakni, stb-stb… Eközben ugyan nőtt a gyakorlatom és a tapasztalatom, sokat játszottunk a gyerekekkel, de sokkal jobban csökkent a türelmem, fogyott a pillanatok megélésének képessége, nőtt bennem a siettetés; egy ismeretlen dolog “várása”, hajszolása, harsogott a fejemben az elégedetlenség ordítása.

Ez hamar visszaütött mind a gyermekeim viselkedésén, mind a férjemmel való viszonyomban. Egyszerűen szólva nem voltam “OK”-ban önmagammal, és így semmi sem volt elég “OK” nekem.

Aztán drága férjem megelégelve a helyzetet megszervezte, hogy elmenjünk egyet kettesben vacsorázni. A vacsora alatt egy téma volt: mit akarok kezdeni magammal?

-Értem, hogy mik a bajaid…de MIT AKARSZ? – kérdezte ő.

-Szeretnék kezdeni magammal valamit, szeretnék valamit alkotni, szeretnék valamit dolgozni, más számára és értéket teremteni! – válaszoltam nem rövid gondolkodás után.

Tudtam, hogy négy gyerek mellett valami kötetlen munkára van szükségem, és hogy az elmúlt hét évben igazából csakis a gyereknevelésben szereztem a legnagyobb tapasztalatot.

-Vállalkozni szeretnék! – csattantam ki hirtelen.

-Szeretnék segíteni más anyukáknak… tudom milyen stresszes volt az elején… szeretnék leírni egy csomó dolgot, amit én már tudok, de egy friss anyukának lehet senki sem mondja el! Szeretnék egy webshopot, ahol olyan babaruhákat árulok, amikről tudom, hogy tényleg JÓ! Szeretnék nyitni egy helyet, ahová a kismamák bemehetnek egy kávéra akár iker babakocsival is!, beszélgethetnek egymással, és közben a babáik biztonságosan eljátszhatnak, mászhatnak…! –  fakadtam ki és dőltek belőlem a szavak.

Aztán megállapítottuk, hogy négy gyerek mellett ezek csak álmok maradnak. Belelóg a kezünk a bilibe, felébredünk; és belátjuk, hogy mosni kell, etetni kell, ruhát kell hajtogatni. Hol lenne idő ezek mellett vállalkozni, könyvelőhöz szaladni, webshopot készíttetni, ruhákat tervezni, börzét vagy más eseményt szervezni?

Legalább beszélgettünk egy jót, feltöltődtem már attól is, hogy két órán át beszélgettünk vágyakról, amik soha nem válnak valósággá. Mint amikor megnézel egy szép filmet, aminek a végén a pár összecsókolózik és ellovagol a naplementébe. Aztán felkapcsolják a villanyt, lesöpröd magadról a popcornt, kiszürcsölöd a maradék kólát és a tömeggel együtt kiaraszolsz a moziból. Három napon belül megint iszonyat rossz kedvem lett. Habár kárpótolt a családom szeretete, de éreztem, hogy a mókuskerék és a tehetetlenség felőröl.

Egyszer aztán férjem átküldte nekem Arnold Schwarzenegger egyik beszédjét, hogy nézzem meg. (Ha más küldi át meg sem nézem.) Óriási hatással volt rám! Ebben a videóban elmeséli, hogy ő hogyan lett sikeres. Hogy milyen keményen dolgozott, hogy volt célja, hogy nem hallgatott a kétkedőkre, hogy nagyban gondolkodott… Megfogalmazta, hogy szerinte mi a siker öt szabálya:

1. Legyen célod! – akinek nincs célja nem jut sehova.

2. Döntsd le a korlátokat! – nem biztos, hogy minden úgy jó, ahogy mindig is jónak gondoltuk!

3. Ne félj a kudarctól! – ha meg sem próbálsz valamit, akkor biztosan nem is fog sikerülni!

3. Ne hallgass a kétkedőkre! – az emberek sokszor lehetetlennek vélnek valamit, amíg aztán valaki meg nem teszi.

4. Dolgozz “keményen”! (A.S. itt elég csúnya szót használ, azt itt nem írhatom le 🙂 ) – ha van egy célod dolgozz érte olyan keményem, ahogy csak tudsz! Nem is tudtam, hogy ő amíg nem volt híres színész építkezéseken dolgozott. Emellett a kimerítő munka mellett napi öt órát (!) edzett és este színész iskolába járt, valamint angol nyelvtanfolyamra. Gondolom ennyi elfoglaltság mellett nem nagyon randizhatott, de nem is az én esetem… 🙂

5. Ne csak elvegyél, adj is valamit vissza! – ugyanis a végén nem aszerint leszünk megítélve, hogy mit vettünk el, hanem hogy mit adtunk!

Miután megnéztem ezt a videót eldöntöttem, belevágok. Majd megírtam első blogomat: Hat év után az első munkanap. Nem tudtam mi lesz, de annyira lüktetett bennem ez a videó, hogy erőn felül, de megvalósítottam már most is egy csomó mindent. És eközben megismertem nagyon sok kedves embert: könyvelőt, IT-sokat, varrónőket…

És hogy hogyan lettem ettől jobb anya? Hát úgy, hogy sikerült “OK”-ba kerülnöm önmagammal. (Igazából még nem teljesen, de már majdnem. 🙂 )És ha anya jól van, akkor a család is jól van!

Ezt a bejegyzést azoknak az anyukáknak (vagy apukáknak) ajánlom, akik otthon pörgetik a mókuskereket, és remélik, hogy egyszer majd jobb lesz minden. De még hiányzik nekik egy pici lökés, hogy felszívják magukat, és nekiinduljanak álmaik megvalósításának. Hát itt a lökés: nem lesz jobb! Csak ha teszel érte!!!

Nézzétek meg ezt a videót, kapcsoljátok be hozzá a magyar feliratot, aztán hajrá!!!! Valósítsátok meg önmagatok! 😉

Arnold Schwarzenegger 5 szabálya a sikerhez

 

Ha nem szeretnél lemaradni további...

  • anya-baba történetekről,
  • szülői tippekről és hasznos tudnivalókról,
  • családi kirándulás tippekről,
  • a babadivat legújabb trendjeiről, akkor

Iratkozz fel hírlevelünkre, és zsebelj be további 10% kedvezményt! ;)

Vásárolj legalább 30.000 Ft  értékben és rendelésedet INGYEN kiszállítjuk!